...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ


Z kuchyně a tak...

8. února 2018 v 19:18 | Vlasta |  Domeček
Tak nám asi začala ta pravá zima. V noci nachumelilo, přes den to vypadalo na oblevu, ale teď začalo pěkně přimrzat. No a já jsem se dneska odpoledne pustila do škvaření sádla. Tu a tam mě to popadne a tak pošlu manžela k řezníkovi pro tři kila sádla a škvařím. Sádlo nakrájím na kostky, celé množství dám do velkého kastrolu, podleju vodou a hodinu a půl peču v troubě na 180 stupňů, pak přendám na sporák a ještě asi 15 minut doškvařím. Z cca 3 kil syrového sádla mám asi 3,5 litru sádla a misku úžasných škvarků. No není to žádná dietní záležitost, ale občas chleba se sádlem snad neuškodí Mrkající




Minulý týden mi přišel balíček od Lenky a v něm pár nových kousků do kuchyně a tak jsem je hned musela naplnit. Recept na preclíky i na koka sušenky najdete na mém druhém blogu.




A pěkně mi povyrostl hyacint. Mám ho na studené verandě a do tepla si ho beru pro radost až když přijdu z práce, tak mi snad dlouho vydrží.


Přeji vám krásné zimní dny!
 


Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 8. února 2018 v 19:33 | Reagovat

Škvarky vypadají báječně, také si myslím, že občas chleba se sádlem neuškodí, mňam. :-P Miska a dóza jsou moc krásné, koka sušenky už jsem dělala, ale na preclíky se musím jít mrknout. :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. února 2018 v 19:44 | Reagovat

Ano, škvarky báječně, sádlo báječně. Taky občas dělávám, ještě mám. A kytička doma taky potěší. :-)

3 Hana Hávová Hana Hávová | 8. února 2018 v 21:24 | Reagovat

Sádlo taky občas dělávám. Jen ho dělám v pekárně. A je mňam.
Jinak u nás nenapadla ani vločka. Ne že by mi to chybělo, ale přece jen je teprve únor.

4 ohnice ohnice | Web | 8. února 2018 v 22:35 | Reagovat

Vlastičko tak si mne navnadila taky na ty škvarky manžel už asi2měsíce o tom mluví,překvapilo mně to že to děláš v troubě ,neprská to?Ykusím to tak udělat aspoň nebudu muset stát u toho a míchat,Hyacint jsem si koupila minulý týden modrý už je celý rozkvetlý ale tá vůně to je okouzlující krásně voní celý byt. Vlastičko ať se Ti daří. :-)

5 Vlasta Vlasta | Web | 8. února 2018 v 22:39 | Reagovat

[4]: Luďko neprská, jenom občas promícháš, stačí tak jednou za 15 minut. Už se těším na chleba s domácím sádlem :-)

6 dáša dáša | 9. února 2018 v 3:03 | Reagovat

Moc krásné misky do kuchyně a preclíčky a koka vypadají úžasně. Zrovna včera jsem taky škvařila kousek špeku po velice dlouhé době, ale nechávám ty škvarky v sádle a pak mažu i s nima. Jen nezapomeň zase brzy na blogu na Damiána, já jsem kočičí fanýnka.

7 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 9. února 2018 v 15:40 | Reagovat

Jůůů, já bych se hned pustila do těch preclíků :-)

8 Vlasta Vlasta | Web | 9. února 2018 v 15:57 | Reagovat

[6]: Dášo, pokusím se o víkendu Damiána vyfotit, ale asi to bude jen ve spánku, on chvíli neposedí a neudělá jediný pomalý pohyb :-D

[7]: Helenko pusť, je to rychlovka a určitě nezbyde :-D

9 Blanka Blanka | E-mail | 16. února 2018 v 22:34 | Reagovat

Všimla jsem si v kuchyni mřížky pod horké hrnce. Vidím dobře? Je nádherná! Chodím sem na čičonka, je úžasný. Před rokem mně briťáček umřel a je to velká bolest.

10 Vlasta Vlasta | Web | 17. února 2018 v 8:50 | Reagovat

[9]: Blani, myslíte tu podložku na lince v posledním článku? Ano je to nádherná kovářská práce a koupila jsem ji taky u Lenky Hložkové mám ji už léta poslední dobou prodává spíš čtvercové. Kocourka je mi líto, nám předloni umřel taky kocourek, sice jen takový obyčejný vesnický zrzek, ale dodnes na něj taky vzpomínáme.

11 Blanka Blanka | E-mail | 17. února 2018 v 11:32 | Reagovat

Přesně, podložka vypadá nádherně staře, na rozdíl ode mě. Kocourek byl můj nejlepší kámoš, nikdy nic nevykecal. Mám pro briťáčky slabost, vždy se na Vašeho těším.

12 Boža zo Slovenska Boža zo Slovenska | 1. března 2018 v 21:41 | Reagovat

Skúste  nabudúce pridať trošku mlieka budú mať ešte krajšiu farbu a chuť to nezmení  :-) môj otec to robieval a boli super :-D Pekný večer :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama