...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ


Únor 2018

Mrazivý víkend

25. února 2018 v 17:23 | Vlasta |  Mišmaš
Předpověd meteorologů se do puntíku potvrdila. Včera ráno u nás bylo -14 a dneska dokonce bez mála -17 a vypadá to na další pořádně mrazivou noc. Sluníčko svítí od rána do večera, ale ani přes poledne se teploměr nedostane nad nulu. Ale zase když je pěkně umrznuto, dá se chodit na procházky i jinam než po silnici.






No a když se nedá pořád nic dělat venku, tak šiju. Tuhle veselou partičku na přání jsem dokončila dneska a zítra poletí do nového domova.


A ještě jednoho jsem ušila, ve lněných vyšívaných šatkách, třeba pomůže k přivolání jara. Tenhle je k mání v obchůdku.



No a na závěr kočičák pro Dášu Mrkající


Přeji vám pohodové poslední únorové dny Usmívající se

Ještě pár střepů pro radost :)

12. února 2018 v 19:10 | Vlasta |  Domeček
Dlouho jsem sháněla takové akorát hrníčky na kafe. Mám velké a ještě větší bílé, ale chtěla jsem ještě takové menší když je chuť na malé dobré kafíčko. No a podařilo se, díky instagramu jsem objevila Lucku a její úžasnou keramiku a nechala si vyrobit hrníčky přesně na míru.
Už je pár týdnů k velké spokojenosti používáme a konečně jsem se dostala k jejich vyfocení.





A tady už v akci...



A jak jsem minule slíbila, trochu Damiána Mrkající



A taky jsem zahájila zahradnickou sezónu, výsev naklíčených semínek paprik...


Přeji vám pohodový týden!

Z kuchyně a tak...

8. února 2018 v 19:18 | Vlasta |  Domeček
Tak nám asi začala ta pravá zima. V noci nachumelilo, přes den to vypadalo na oblevu, ale teď začalo pěkně přimrzat. No a já jsem se dneska odpoledne pustila do škvaření sádla. Tu a tam mě to popadne a tak pošlu manžela k řezníkovi pro tři kila sádla a škvařím. Sádlo nakrájím na kostky, celé množství dám do velkého kastrolu, podleju vodou a hodinu a půl peču v troubě na 180 stupňů, pak přendám na sporák a ještě asi 15 minut doškvařím. Z cca 3 kil syrového sádla mám asi 3,5 litru sádla a misku úžasných škvarků. No není to žádná dietní záležitost, ale občas chleba se sádlem snad neuškodí Mrkající




Minulý týden mi přišel balíček od Lenky a v něm pár nových kousků do kuchyně a tak jsem je hned musela naplnit. Recept na preclíky i na koka sušenky najdete na mém druhém blogu.




A pěkně mi povyrostl hyacint. Mám ho na studené verandě a do tepla si ho beru pro radost až když přijdu z práce, tak mi snad dlouho vydrží.


Přeji vám krásné zimní dny!