...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ

Když peču chleba a chvátám...

11. června 2012 v 19:42 | Vlasta |  Domácí pekárna
...tak občas sáhnu po hotové směsi na pečení chleba. Oblíbila jsem si směs z Lidlu na slunečnicový, selský a celozrnný chléb. Chléb pečený jenom ze směsi se mi ale zdál příliš slaný a drobivý tak jsem si ho tak trochu upravila podle svého.


Do pekárny vložím suroviny v tomto pořadí:

  • 320 ml vody
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 300 g směsi na pečení chleba
  • 300 g polosvětlé hladké mouky T650
  • 1 zarovnanou lžičku sušeného droždí

Když na chléb nechvátám, zapnu pekárnu na program celozrnný chléb a mám 3,5 hodiny čas. Když ale na chléb chvátám, zapnu pekárnu na program kynuté těsto, 20 minut před ukončením programu pekárnu vypnu, z těsta vytvaruju bochníček a nechám 20 minut pod utěrkou kynout. Potom cblebík normálně upeču v troubě, před pečením potřu vaječným bílkem.
Peču asi třičtvrtě hodiny. Oproti celému procesu v pekárně ušetřím asi hodinu času a tohle je výsledek.


Chlebík s křupavou kůrčičkou a hrnkem kefíru z tibetské houby nemá chybu Mrkající

 


Komentáře

1 Šavrda Šavrda | Web | 11. června 2012 v 20:28 | Reagovat

Mňam!!!!!! Domácí pečený chléb! No ten je!!!! Voní až k nám domů! :-)
Povím ti, že o tomto kefíru jsem ještě neslyšela a jakou má vlastně chuť? :-?

2 Vlasta Vlasta | Web | 11. června 2012 v 20:40 | Reagovat

[1]: Šárko,chutná úplně stejně jako kefír, nebo podmáslí a kyselost závisí podle toho jak dlouho kefírovou houbu v mléce necháš. Já ho dělám tak, že jeden den nechám houbu s mlékem v pokojové teplotě ona mléko srazí a potom ji dám ještě na jeden den do ledničky dotáhnout potom je kefír krásně hustý jemný a lehce kyselý přesně tak jak ho mám ráda :-P

3 Helena Helena | Web | 11. června 2012 v 20:56 | Reagovat

Vlasti, moc děkuji za typ. Směsi z Lidlu taky tu a tam používám, nenapadlo mě je takhle vylepšit.
Hezký večer, pa Helena

4 Jarka Jarka | Web | 11. června 2012 v 21:28 | Reagovat

Taky jsme jeden čas s manželem zkoušeli pít tu tibeckou houbu, množila se nám potvůrka, že jsme jí měli na tozdávání a musím říct, že mi moc nechutnala. Kefír se mi zdál nějaký ostřejší, mnohem lépe si pochutnám na tom kupovaném. :-P Chleba z pekárny, vypadá báječně, jen mi pořád chybí ta pekárna. 8-O  :-D

5 Vlasta Vlasta | Web | 11. června 2012 v 21:36 | Reagovat

[3]: Helenko, já mám tyhle směsi docela ráda, ale pokaždé je nějak vylepším a takové dalamánky ke grilovanému masíčku to je teprve dobrota :-P

[4]: Jaruško, když jsem houbu v mléce nechávala na teple a tři dny jak mi bylo doporučeno tak to byla šílená kyselina, ale takhle dvoudení a vychlazená jak ji dělám já nám chutná víc jak kupovaný kefír :-)

6 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 11. června 2012 v 21:46 | Reagovat

Mám ve spíži žitnou mouku a už nějakou dobu se chystám upěct chleba a pořád se k tomu nemám . A pekárnu taky ne , zadělávám ručně . Ale domácí chlebík je moooc dobrý . :-)

7 Květa Květa | Web | 11. června 2012 v 21:47 | Reagovat

Vlasti, já také používám tyhle směsi, hlavně na selský chleba. Jednou jsem do něj zamíchala na drobunko nakrájený salám a drobulinkou cibuličku. Bylo to moc dobré.
Ten tvůj recept mohu vyzkoušet..... :-)

8 Vlasta Vlasta | Web | 11. června 2012 v 22:04 | Reagovat

[6]: Hani, z téhle směsi se dá dělat i ručně zadělávaný chleba, pravda je to pracnější, ale domácí je domácí :-)

[7]: Květuš, i já mám nejraději selský taky je vždycky pryč jako první budu muset doplnit zásoby :-)

9 Hanka Hanka | Web | 11. června 2012 v 22:08 | Reagovat

Chleba vypadá moc pěkně, Vlasti. :-) Domácí pekárnu nemám, ale jednou jsem pekla chleba s kousky uzeného masa, byl dobrý. Chystám se na další chlebové pečení, jenom na to potřebuji tu správnou náladu! ;-)  :-)

10 Jůjinka Jůjinka | Web | 12. června 2012 v 8:41 | Reagovat

Vlasi, také občas sáhnu po směsi, chlebíček je moc dobrý. A pekárnu máme rozbitu, tak peču v troubě:-) Občas je tošku tužší kůrčička, ale jinak je dobrý. Tvůj se moc povedl:-)

11 Alis Alis | Web | 12. června 2012 v 13:31 | Reagovat

Ahoj Vlasti, domácí chleba je prostě domácí :-) a ta vůně při pečení je takový bonus :-) ze směsí moc nepeču,ale tuhle z Lidlu jsem měla chleba z ní byl opravdu moc dobrý :-)  :-)

12 Ema Ema | Web | 12. června 2012 v 13:43 | Reagovat

Vlasti, směs jsem ještě nezkoušela. Chlebík vypadá jako kupovaný, mohla bych vyzkoušet:-)Já, pokud peču chlebík v troubě, potírám ho slanou vodou.
Pohodové odpolko přeji.:-)

13 Věrka Věrka | Web | 12. června 2012 v 17:44 | Reagovat

Vlasti chleba vypadá báječně a musí i tak chutnat.Miluju křupavou kurčičkua nejraději mám patky.... :-) Jinak Tibetskou houbu jsme nějaký čas doma taky pily.....Měj se moc hezky :-)

14 Petra Petra | Web | 14. června 2012 v 19:43 | Reagovat

Vlasti, chlebík máš krásný, ty směsi z Lidlu jsou fajn, taky je občas kupujeme. A my teda chlebík pečeme v troubě i když máme ten čas, chutná nám tak víc, než z pekárny, ta kůrčička je mnohem lepší:-)

15 Pavlína Pavlína | 31. srpna 2013 v 14:05 | Reagovat

Dneska jsem chlebík též upekla podle p.Vlasty,těsto nechala vykynout v pekárně a upekla v troubě :-)

16 Vlasta Vlasta | 31. srpna 2013 v 19:20 | Reagovat

[15]: Mám radost a ještě lepší je když kyne v ošatce http://sem-tam.blog.cz/1308/moji-novi-pomocnici :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama