...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ

Dušené kedlubny

24. června 2011 v 19:28 | Vlasta |  Receptíky
Dneska vám chci nabídnout recept na rychlou večeři, nebo lehký oběd.
Jak už jsem psala urodilo se nám letos tolik kedluben, že je v čerstvém stavu nestíháme jíst. Hledala jsem tedy recept na nějaké teplé kedlubnové jídlo a potom jsem kombinovala až z toho vznikly tyhle dušené kedlubny.
Na dvě porce budeme potřebovat:
3 větší kedlubny
50g másla
1 šlehačku
3 malé lžičky mouky
sůl, pepř podle chuti
Ve všech receptech které jsem našla dochucovali toto jídlo ještě cukrem a octem, to záleží na chuti, ale já si myslím, že to vůbec není třeba.

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky, na hlubší pánvi rozpustíme máslo a kedlubny na něm lehce osmahneme až pustí šťávu. Potom trochu podlijeme vodou a dusíme do poloměka. Pak přilijeme šlehačku, zaprášíme moukou a necháme povařit do zhoustnutí, osolíme, opepříme, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s vařeným vajíčkem a pečivem.
Příprava celého jídla nezabere víc jak půl hodinu a budete se divit jaká to je dobrota

A jako pozdrav na víkend vám posílám moje opršené begónie, snad se počasí umoudří a užijeme si aspoň trochu sluníčka


 


Komentáře

1 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 24. června 2011 v 20:11 | Reagovat

Vlasti mě naučila dušené kedlubny manželova maminka.Dříve jsem to vůbec neznala-dochucuji cukrem malinko a citrónem,přidávám ke strouhaným jížku a povařím zvlášť i mladé lupeny-posekané nadrobno-přileji je a dusím s kedlubnou :-)

2 Vlasta Vlasta | 24. června 2011 v 20:15 | Reagovat

[1]: Maruško, taky bych nikdy neřekla jaká to může být dobrota, dohnala mě k tomuhle experimentování přeúroda a taky mám ráda když to trochu chroupne, proto jsem krájela nudličky a dusila jen do poloměka :-P

3 Květa Květa | Web | 24. června 2011 v 22:25 | Reagovat

No teda, když to tak chválíte, to budu muset zkusit. Sice na zahrádce nemám kedluby, ale sousedka mi nabízí, tak neodmítnu.... :-)  :-P  :-P

4 Hanka Hanka | Web | 24. června 2011 v 22:45 | Reagovat

Vlasti, dušené kedlubny mám ráda, ale můj žaludek moc ne, po jejich konzumaci se vždycky děsně bouří! ???  ;-)
Begónie ti krásně kvetou. :-)
Přeji krásný, hlavně slunečný, víkend! :-)  Hanka

5 Romi Romi | Web | 25. června 2011 v 7:17 | Reagovat

Jéé Vlasti mamka kedlubny má tak by si mohla udělat véču podle tvého receptu:) Begonie jsou nádherné ;-)

6 Vlasta Vlasta | 25. června 2011 v 8:14 | Reagovat

[4]: Hani, můj žaludek se bouří když jím čerstvé kedlubny, ale tyhle dušené můžu bez problémů :-P

7 Jarka Jarka | Web | 25. června 2011 v 8:31 | Reagovat

Tak to je jídlo, které jsem nejenom ještě nikdy nevařila, ale ani neochutnala. Kedlubny zrovna moc nemusím, ale jestli se mi sejdou aspoň tři, zkusím je podle tvého receptu, podusit. :-P  ;-)

8 upír upír | 25. června 2011 v 8:51 | Reagovat

PŘETRHNEŠ, ZTRATÍŠ LÁSKU NAVŽDY!!!!!

PŘETRHNEŠ, ZTRATÍŠ LÁSKU NAVŽDY!!!!!

Dnes večer o půlnoci si tvoje láska uvědomí, že Tě miluje, zítra Tě čeká šok budeš překvapený(á)!!!!!

Nepřetrhni tento řetěz, jestli jo čeká tě 10 roků neštěstí..... pošli tento řetěz 15 lidem do 10 min. od přečtení

9 Petra Petra | Web | 25. června 2011 v 12:20 | Reagovat

Vlasti, dušené kedlubny mám moc ráda, dělává je babička. Akorát M. tohle jídlo moc "neprožívá", takže u nás se moc často nevyskytuje:-D. Kytí ti kvetou pěkně a úrodu sklízíš taky náramnou;-)

10 Blanka Blanka | Web | 25. června 2011 v 17:06 | Reagovat

Vlasti,tak to je pro mne docela zajímavý recept.Kdoví,jestli by to manžel jedl.Ale mně to láká vyzkoušet a kedluben budeme mít asi dost :-D

11 Vlasta Vlasta | 25. června 2011 v 19:09 | Reagovat

[10]:Blani, můj manžel se taky netvářil zrovna nadšeně, když jsem řekla že budou k večeři dušené kedlubny a jak mu pak chutnalo :-D

12 Janka Janka | E-mail | 25. června 2011 v 22:12 | Reagovat

Vlasti, také jsem už letos dvakrát dělala tuto dobrůtku, ale u nás se dělá bez šlehačky a my tomu říkáme "kedlubnové zelí". K tomu dobré brambůrky a kousek masa /sekané/nebo, co kdo má rád a je prima oběd. Mňam... :-)  :-)

13 Dajusska Dajusska | Web | 26. června 2011 v 9:27 | Reagovat

přeju pěknou neděli, vyzkouším vypadá to skvěle

14 JiHei in Natura - Fotografie JiHei in Natura - Fotografie | Web | 26. června 2011 v 15:27 | Reagovat

Za recept děkuji, ráda ho vyzkouším.. :-) Fotečky jsou opravdu krásné... :-) Přeju pěknou neděli, Vlasti.. :-)

15 annapos annapos | E-mail | Web | 26. června 2011 v 18:49 | Reagovat

Vůbec se nedivím je to oblíbené jídlo mého muže, dělám to trochu na řídší způsob,aby se k tomu dal aplikovat knedlík, bez toho se chlapi neobejdou. ale ta begonky na obrázku jsou krásné, to je zase ta ženská vlastnost, vnímáme vše spíše očima, pokud jsou to vaše kytičky tak chválím a ptám se  ? Pěstujete je stále ještě z hlíz, nebo jsou to již hybridy na jeden rok ?

16 Vlasta Vlasta | 26. června 2011 v 19:10 | Reagovat

[15]: Begonie jsou opravdu moje a pěstuju je klasicky z hlíz, tyhle už jsem měla tak veliké, že jsem je letos řezala napůl a vůbec jim to neuškodilo :-)

17 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 26. června 2011 v 22:40 | Reagovat

Begónie jsou krásné i opršené!A kedlubnová pochoutka taky nevypadá špatně :-D My je ale stačíme baštit :-(  :-D  :-D

18 Luďka Luďka | Web | 4. července 2011 v 21:14 | Reagovat

Vlasti kedlubny máme taky rádi,dělám kedlubnové zelí které miluje i moje jinak moc mlsná vnučka.Begonie nemají chybu i když jsou zmoklé. :-P

19 Amelie Amelie | Web | 6. července 2011 v 11:10 | Reagovat

Díky za recept.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama