...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ

Tibetská houba

27. dubna 2010 v 17:29 | Vlasta a internet |  Mišmaš
Asi před měsícem jsem dostala od kamarádky Tibetskou, nebo jak někdo taky říká kefírovou houbu. Podle různých zdrojů je to naprostý elixír života, pokud tak blahodárně působí a všechno co jsem o ní na internetu našla, budu tu strašit nejmíň do sta let. No posuďte sami.

- uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
- uzdravuje slinivku, játra a slezinu
- uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
- uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
- reguluje obranné látky organismu
- reguluje tlak krve
- vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
- brzdí vývoj metastáz
- zpomaluje stárnutí
- zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem

tibetská houba

Mám ráda kefír i podmáslí a to co tato houba udělá s polotučným mlékem je něco mezi. Trochu mi akorát vadily kousky, které se sražením mléka udělaly, ale to jsem vyřešila krátkým pomixováním. Dvoudenní kefír pěkně vychlazený v ledničce mi chutná nejvíc.
Za několik týdnů už mi houba několikrát znásobila objem, mám ji v mléce i vodě a piju a piju
Nebudu se tady rozepisovat o přípravě a užití kefíru, protože internet je toho opravdu plný, zcela vyčerpávající stránky jsou například tyto, ale jenom chci všem nevěřícím Tomášům, ke kterým jsem do nedávna patřila i já říct, že je to opravdu velice osvěžující dobrota. Netrpím žádnými závažnými zdravotními problémy, tak nemohu říct, jestli houba za ten měsíc na mě nějak zapůsobila, ale cítím se pořád dobře, tak určitě neublížila.

tibetská houba
 


Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 27. dubna 2010 v 17:57 | Reagovat

Vlasti, hodně jsem o téhle houbě slyšela, ale zatím jsem neměla příležitost vyzkoušet a ochutnat.

2 Jarka Jarka | Web | 27. dubna 2010 v 18:13 | Reagovat

Tak to já jsem o této houbě na rozdíl od babi "ovečky" ani neslyšela. Kefír i podmáslí mi chutná, tak by mě určitě chutnala i ta houbička a ty její účinky jsou k neuvěření. Jestli se mi někdy naskytne příležitost, určitě ji vyzkouším. ;-)

3 Romi Romi | Web | 27. dubna 2010 v 18:28 | Reagovat

Vlasti, také jsem o houbě neslyšela, ale věřím ti, že to může být lahůdka:)

4 Jitka Benešová Jitka Benešová | Web | 27. dubna 2010 v 18:32 | Reagovat

o tom jsem ještě neslyšela.
Na našich stránkách si můžete nyní přečíst novou recenzi, recept na dort a v blízké době se také můžete těšit na soutěž

5 Blanka Blanka | Web | 27. dubna 2010 v 20:27 | Reagovat

Vlasti,tak já teda taky tuhle houbičku neznám,ale výčet toho,jak blahodárně působí je opravdu zajímavý :-)

6 Jana Jana | Web | 27. dubna 2010 v 20:45 | Reagovat

Jé Vlastí,u nás v práci tu houbu pili chlapi a prý na potenci,tak pozor :-D Taky bohužel ale patřím k těm,co se houby bojí,někde jsem četla o její škodlivosti.T\ak se podívám na ten tvůj odkaz a přečtu si o ní víc.Děkuji a přeji hezký večer :-)

7 MirekČ MirekČ | Web | 27. dubna 2010 v 20:56 | Reagovat

Také jsme s ní kdysi "blbli", až nás to omrzelo. Ale proto asi ještě žiju... :-D

8 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 27. dubna 2010 v 21:13 | Reagovat

Já ji pila v čaji a jo,jo žiju.Hlavní věc je dodržování pitného režimu :-)

9 Iva Iva | Web | 27. dubna 2010 v 21:43 | Reagovat

Už jsem o téhle houbičce a jejich blahodárných účincích slyšela, ale nevím, kde se dá koupit, abych to přímo  vyzkoušela. Je to zajímavé.

10 Jana Jana | Web | 28. dubna 2010 v 17:35 | Reagovat

Já už takhle dělám kefír asi rok,ale nemohu posoudit účinky,protože vždycky když si vzpomenu tak už je vypitý.

11 Ľudmila Gregušová Ľudmila Gregušová | Web | 29. dubna 2010 v 9:48 | Reagovat

vyzerá ako halušky :-)
ale ako tak čítam, na čo dobrá je, hm... myslím, že sa oplatí ju zohnať

12 Jana Jana | Web | 29. dubna 2010 v 10:07 | Reagovat

To asi bude opravdu blahodárná houba, i když takhle na první pohled navypadá moc vábně. Kefír z ní ale může být dobrý.

13 MirekČ MirekČ | Web | 29. dubna 2010 v 17:11 | Reagovat

[8]: V čaji jsme dělali KOMBUCHU

14 Vlasta Vlasta | 29. dubna 2010 v 17:41 | Reagovat

[13]:Kombuchu znám, ochutnala jsem ji je moc dobrá, ale je s tím spousta práce. Tohle se šupne do mlíka a druhý den je výborný kefír :-D Taky jsem měla tibi- vodní houbu, která se krmila rozinkami, ta mě nezaujala tak odsvištěla po tobogánu :-D

15 Hana Hana | 19. ledna 2011 v 13:24 | Reagovat

Kefír pijeme už rok celá rodina, nemarodíme vůbec, je vynikající a bez chemikálií! Mňam! Není nad to, když si jej každý udělá sám doma. Zkuste také!!

16 Zuzana Zuzana | 18. června 2014 v 9:47 | Reagovat

Kefír mám moc ráda a vzhledem k tomu, kolik stojí to, co je k dostání v obchodě (a to je ještě pochybné kvality), tak si ho takhle připravím za cenu mléka... pak šoupnu do mixéru, přihodím pár vlastních jahod, nebo třešní a je to lahůdka. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama