Asi před měsícem jsem dostala od kamarádky Tibetskou, nebo jak někdo taky říká kefírovou houbu. Podle různých zdrojů je to naprostý elixír života, pokud tak blahodárně působí a všechno co jsem o ní na internetu našla, budu tu strašit nejmíň do sta let. No posuďte sami.
- uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
- uzdravuje slinivku, játra a slezinu
- uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
- uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
- reguluje obranné látky organismu
- reguluje tlak krve
- vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
- brzdí vývoj metastáz
- zpomaluje stárnutí
- zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
Mám ráda kefír i podmáslí a to co tato houba udělá s polotučným mlékem je něco mezi. Trochu mi akorát vadily kousky, které se sražením mléka udělaly, ale to jsem vyřešila krátkým pomixováním. Dvoudenní kefír pěkně vychlazený v ledničce mi chutná nejvíc.
Za několik týdnů už mi houba několikrát znásobila objem, mám ji v mléce i vodě a piju a piju
Nebudu se tady rozepisovat o přípravě a užití kefíru, protože internet je toho opravdu plný, zcela vyčerpávající stránky jsou například
tyto, ale jenom chci všem nevěřícím Tomášům, ke kterým jsem do nedávna patřila i já říct, že je to opravdu velice osvěžující dobrota. Netrpím žádnými závažnými zdravotními problémy, tak nemohu říct, jestli houba za ten měsíc na mě nějak zapůsobila, ale cítím se pořád dobře, tak určitě neublížila.