...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ

Domácí celoznný chléb

11. února 2010 v 14:41 | Vlasta |  Domácí pekárna
Dneska přináším recept na náš nejoblíbenější domácí chleba. Nikdy po upečení nestačí ani vychladnout

asi 300- 350 ml vody, záleží na savosti mouky
1 polévková lžíce octa
3 polévkové lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
300g hladké pšeničné mouky (pokud máte špaldovou, je výborné dát na půl s hladkou pšeničnou)
200g žitné mouky
200g celozrnné pšeničné mouky
2 lžičky sušeného droždí
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, nejdříve tekuté, potom sypké a nakonec na mouku droždí, zvolím program na celozrnný chléb střední velikost po zvukovém signálu přidávám semínka podle chuti (slunečnicová, lněná nebo sezam) . Po posledním hnětení chleba potřu vlažnou vodou nebo vajíčkem a posypu semínky nebo vločkami .Těsto musí být tuhé a při hnětení se pěkně odlepovat od stěn pečící nádoby.


A takhle okousaně vypadá na průřezu když mlsné jazýčky nevydrží a krájí ho ještě horký
 


Komentáře

1 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 11. února 2010 v 15:07 | Reagovat

Potřít másílkem mírně osolit a k tomu podmáslí...mňam...

2 Janah Janah | Web | 11. února 2010 v 15:41 | Reagovat

Vy teda obě umíte dělat chutě. :-P

3 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 11. února 2010 v 15:52 | Reagovat

Vypadá náramně chutně, hned bych si zakousla.

4 Jarka Jarka | Web | 11. února 2010 v 16:17 | Reagovat

O té pekárně se mi už asi začne i zdát. Nakrojený chleba vypadá báječně a s tím podmáslím, jak píše Maruška, opravdu mňami-mňam! :-P

5 helena-b helena-b | E-mail | Web | 11. února 2010 v 18:09 | Reagovat

Chleba vypadá lákavě, pekárnu nevlastním, zdalipak by také tak chutnal z obyčejné trouby? :-(

6 Vlasta Vlasta | 11. února 2010 v 19:09 | Reagovat

[5]: Určitě se dá upéct i v normální troubě, když jsem ještě neměla pekárnu pekla jsem tenhle chleba hodně často v troubě. Těsto se musí udělat tužší aby se bochník neroztekl a normálně pečený má dokonce mnohem lepší kůrku než z pekárny  :-P

7 Blanka Blanka | Web | 11. února 2010 v 19:42 | Reagovat

Vlasti,chlebík je určitě moc dobrý a vypadá to,že pekárna ani u tebe nezahálí.U nás je to asi ten nejpoužívanější pomocník v kuchyni

8 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 11. února 2010 v 20:10 | Reagovat

Supér :-D. Zase recept s několika druhy mouky; konečně nemám pocit, že jsem blázen :-). Ještě bych přihodila třeba vlašské oříšky a chlebík by byl dokonalý.

9 Vlasta Vlasta | 11. února 2010 v 20:59 | Reagovat

Blani u nás pekárna opravdu nezahálí, když zrovna nepeče, tak v ní aspoň kyne těsto  :-D

10 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 11. února 2010 v 21:01 | Reagovat

šikovná kuchařka, šikovná pekárna

11 Romi Romi | Web | 11. února 2010 v 22:14 | Reagovat

Voní až ke mě. Vlasti moc se ti povedl:)

12 Natty Natty | Web | 12. února 2010 v 7:18 | Reagovat

Hezké ráno Vlasti, tak tvůj krajíček chleba a moje podmáslí a můžeme říkat, že jsme udělaly pro zdraví a krásu všechno :-)...mňam, tak tím bych teda nepohrdla...pěkný den :-)

13 Ľudmila Gregušová Ľudmila Gregušová | Web | 13. února 2010 v 12:31 | Reagovat

mne domáci chlieb nikdy nechutil, no tento myslím, že bude chutiť. Vyzerá lákavo

14 Anna Anna | Web | 13. února 2010 v 17:47 | Reagovat

Hmmm, vypadá lákavě :-)

15 Hospodynka Hospodynka | Web | 14. února 2010 v 17:04 | Reagovat

Naše bestie také krájejí chléb horký a promáčknou ho.

16 DONKEYMANIE DONKEYMANIE | Web | 7. července 2010 v 21:50 | Reagovat

pěkný blog a super recepty.
Sama jsem ho ozkoušela.
Mňam !!! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama