...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ

Chleba z podmáslí

27. února 2010 v 17:00 | Vlasta |  Domácí pekárna
Suroviny:

200ml podmáslí
100ml vlažné vody
400g celozrnné mouky pšeničné
150g hladké mouky
50g ovesných vloček
1,5 lžičky soli
1,5 lžičky třtinového cukru
1 polévkovou lžíci oleje
1,5 lžičky sušeného droždí
po pípnutí 5 lžic slunečnicových semínek
na posypání po vykynutí dýňová semínka

Všechny suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program na celozrnný chléb střední velikost.

A takhle vypadá na řezu. Fotky opět nic moc , ale chutná výborně

 


Komentáře

1 Romi Romi | Web | 27. února 2010 v 17:35 | Reagovat

Vlasti chlebík vypadá skvěle a i vy se dočkáte jara:) ;-)

2 Jarka Jarka | Web | 27. února 2010 v 17:37 | Reagovat

Nó jo, tady se zese žhavila pekárna, kterou já nemám! Chleba vypadá výborně, je celozrnný, takže zdravý a určitě i moc dobrý. :-)

3 Blanka Blanka | Web | 27. února 2010 v 19:05 | Reagovat

Ahoj Vlasti.Vypadá výborně a lákavě a zdravě :-)

4 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 27. února 2010 v 19:23 | Reagovat

Není nad doma upečený čerstvý chlebík. Já teda pekárnu nemám, ale ochutnávám chlebíky z pekárničky u dcery.

5 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 27. února 2010 v 19:55 | Reagovat

Jé, super zdravý chlebíček :-). Podmáslí, vločky, celozrnná mouka, slunečnicová a dýňová semínka... No ještě jednou super :-D. Jsem ráda, že mám spojence ve "zdravých surovinách" :-P.

6 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 27. února 2010 v 21:34 | Reagovat

Vlasti chleba voní až sem k nám.A víš ty co?Máme stejné dečky,já ale tu moji nedělala.Dostala jsem ji od maminky na památku.

7 Vlasta Vlasta | 27. února 2010 v 21:43 | Reagovat

Maruško, já jsem taky tu dečku nevyšívala, tohle mi opravdu nejde a ani mě to nebaví, i mě ji vyšívala maminka.

8 Janah Janah | Web | 27. února 2010 v 22:49 | Reagovat

Podmáslí tady buď nevedou nebo pod nějakým záhadným názvem, budu to muset prozkoumat, ten chleba vypadá skvěle!

9 Marcela Marcela | Web | 28. února 2010 v 0:15 | Reagovat

Tak ten chlebík vypadá moc dobře, mňam! :-)

10 kvetahora kvetahora | Web | 28. února 2010 v 10:22 | Reagovat

Já svoji pekárnu teprve testuju, podmáslový chleba jsem pekla podle receptu Blanky, byl ze všech zkoušených ten nejlepší.Tento vyzkouším. Já mám taky takový menší ubrus, dostala jsem ho jako dárek od dceřiny tchýně. Dávám ho na stolek jen ve sváteční dny, je moc hezký. :-D

11 Iva Iva | Web | 28. února 2010 v 21:16 | Reagovat

K téhle dečce se taky hlásím, vyšila jsem ji dceři i sobě. Takový krásný domácí chlebíček bych taky baštila, ale zatím stále nemám pekárnu.

12 Ella Ella | Web | 1. března 2010 v 0:14 | Reagovat

Ty mas same  takove dobre recepty,chleba vypada vyborne. :-D

13 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 1. března 2010 v 10:49 | Reagovat

Vlasti chlebík se ti povedl, vypadá šmakózně :-D

14 Ľudmila Gregušová Ľudmila Gregušová | Web | 5. března 2010 v 21:59 | Reagovat

chlebík vyzerá veľmi chutne

15 MirekČ MirekČ | Web | 17. srpna 2010 v 18:11 | Reagovat

Podmáslí samo o sobě velký technologický význam nemá. Nutriční zřejmě více, jako zdroj bílkovin. Zkoušel jsem ho několikrát a nějakou velkou změnu ve výsledku jsem nepozoroval.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama