...MŮJ DRUHÝ BLOG, NEJEN O TOM CO NÁM CHUTNÁ

Celozrnné houstičky

6. února 2010 v 16:45 | Vlasta |  Domácí pekárna

400 ml vody a mléka napůl
10 polévkových lžic oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
300 g celozrnné pšeničné mouky
200 g žitné mouky
100 g hladké pšeničné mouky
100 g špaldové mouky
2,5 lžičky sušeného droždí
semínka podle chuti


Suroviny vkládáme do pekárny v uvedeném pořadí a zvolíme program na kynuté těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na stejné dílky upleteme housky, necháme chvíli vykynout potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů. Z tohoto množství jsem upekla dvacet houstiček. A takhle jsem postupovala.





 


Komentáře

1 Romi Romi | Web | 6. února 2010 v 17:03 | Reagovat

Vlasti vypadají lepší jak z pekařství:)

2 helena-b helena-b | Web | 6. února 2010 v 17:19 | Reagovat

Nádhera, až sem to voní! :-)

3 Jarka Jarka | Web | 6. února 2010 v 18:47 | Reagovat

Domácí pekárnu nemám a líbí se mi čím dál tím víc, už to těsto vypadá báječně a udělá se samo! Houstičky se ti moc povedly. :-D

4 Blanka Blanka | Web | 6. února 2010 v 19:15 | Reagovat

vLASTI,VYPADÁ TO MOC DOBŘE.aŽ POSHÁNÍM VŠECHNY TY MOUKY,TAK SE DO TOHO PUSTÍM TAKY :-)

5 Iva Iva | Web | 6. února 2010 v 19:19 | Reagovat

Houstičky se moc povedly. Pekárnu nemám, ale docela o ni uvažuju. Zvlášť když mi takhle děláš chutě.

6 Vlasta Vlasta | 6. února 2010 v 19:25 | Reagovat

Pekárna je skvělá věc, od té doby co ji mám, jsem jinak kynuté těsto nezadělávala. Je to prakticky bez práce a to dokonalé propracování se ručně udělat nedá.

7 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 6. února 2010 v 20:22 | Reagovat

Vlasti já dnes pekla copánek na druhý pokus a jó povedl se.Díky za recept.Mrkni ke mě místo pekárny mám "díži".Houstičky 1*

8 Werri Werri | Web | 6. února 2010 v 21:43 | Reagovat

Vlasti, ty vypadají úžasně. Moc mě to láká vyzkoušet, jen jsem nikdy nepletla housky.  :-D

9 Vlasta Vlasta | 6. února 2010 v 22:47 | Reagovat

[8]: Věrko nic na tom není, je to normální copánek ze tří pramenů, anebo můžeš udělat jenom malé bochánky  :-)

10 Janah Janah | Web | 6. února 2010 v 23:08 | Reagovat

Dělám je taky, ale bez té pšeničné, dávám jenom špaldovou. Ale dala bych si  :-P

11 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 6. února 2010 v 23:28 | Reagovat

Vlasti, hned bych se do jedné zakousla, vypadají moc lákavě. Ta domácí pekárna je dobrá věc, dcera ji taky hodně používá k přípravě těsta.

12 Marie Marie | Web | 7. února 2010 v 8:55 | Reagovat

Vlasti, houstičky vypadají nádherně, to by byla snídaně. ;-)  :-D

13 Ľudmila Gregušová Ľudmila Gregušová | Web | 7. února 2010 v 10:09 | Reagovat

už len pri názve som si povedala, hmmm..... vyzerá to super

14 Natty Natty | Web | 7. února 2010 v 12:18 | Reagovat

Ahojky Vlasti, teda to je na 1* :-) houstičky jsou nádherné a věřím, že i moc dobré...pěknou neděli  :-)

15 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 7. února 2010 v 18:15 | Reagovat

Super :-D! Konečně se někdo pustil do pečení z celozrnné mouky,a dokonce i žitné a špaldové :-). Houstičky vypadají perfektně.

16 Suri Suri | Web | 7. února 2010 v 23:06 | Reagovat

No Vlasti šikula, to je naprostá paráda, radši už jdu spát at neškludím u lednice, samou chutí, miluju pečivo :)))

17 ENILI ENILI | E-mail | Web | 8. února 2010 v 20:16 | Reagovat

Ahojky Vlasti.Kam kliknu,samé dobrotky.Holky vy mě mučíte!Já se snažím ovládat,ale s vama je to tak těžké.Máš to krásé.

18 Vlasta Vlasta | 8. února 2010 v 22:07 | Reagovat

[17]: ale tohle můžeš, to je to nejzdravější pečivo jaké si dokážeš představit   ;-)

19 Ella Ella | Web | 9. února 2010 v 4:22 | Reagovat

Potrebuji se zeptat co je spadlova mouka nebo z ceho to je.Housky vypadaji moc dobre. :-D

20 Vlasta Vlasta | 9. února 2010 v 16:12 | Reagovat

[19]: Co je to Špalda?

Špalda je prastarý nešlechtěný druh pšenice. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. Obsahuje vysoký podíl bílkovin (17 %), kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (2,5 %), sacharidy (68 %), minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitamíny především skupiny B. Prodává se celozrnná mouka, hladká nebo hrubá, já kupuji hladkou. Dá se koupit ve většině supermarketů, já ji kupuji v obchodě se zdravou výživou.

21 Jana Jana | E-mail | Web | 18. února 2010 v 14:18 | Reagovat

Vlasti,houstičky vypadají skvěle,posílila jsi mne v tom,že sdi koupím pekárnu.
Ráda Tě uvítám i na svých www.
Hezký den a ať se daří.
Jana-Anajs

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama